Mleté maso na víně

Špagety, mleté maso a červené víno jsou rychlým a překvapivě dobrým obědem pro 2 až 3 osoby.

Boloňská omáčka na červeném víně a celozrnné špagety
zdroj: http://www.pazitka.cz/hlavni-chod/bolonska-omacka-na-cervenem-vine-a-celozrnne-spagety/

Potřebujeme:

  • 500g    mleté maso
  • 2dl       bílé víno
  • 2 – 3    stroušky    česnek
  • 2 – 3    stroušky    mletá paprika
  • 2 – 3    stroušky    kmín
  • majoránka
  • maggi

Postup

Rozpálíme olej a osmahneme mix mletého masa, které je možno předem osolit. Případně může jídlo dochutit maggi. Podle chuti přidáme mletou paprikou, kmín, strouhaný česnek, majoránku.

Okořeněnou směs zamícháme a přidáme sklenku červeného vína. Promícháme a podáváme.

Ideální odrůda pro mleté maso se špagetami je výrazná. Zkuste například Sylvánské zelené.

Jako příloha postačí chléb. Ideální jsou ale špagety, kolínka nebo jiné těstoviny. Špagety s červeným vínem lze dochutit a ozdobit kečupem i hořčicí.

Dobrou chuť!

Mleté maso na víně
Sdílejte článek na sociálních sítích:


Komentáře